Csodavár bemutatkozik

kezdőlap programjaink facebook2 blog galéria


szilvi

Tegzes Szilvia

2001-ben végeztem el az óvodapedagógus képzést, majd 2004-ben a tanítót, és a diplomámmal pedig gyermekkori álmom vált valóra. Azóta kisebb-nagyobb szünetekkel ugyan, de gyermekek között telnek a mindennapjaim. 2008 óta pedig gyermekeim „tanítanak” másképp látni a világot.

2011-re született meg bennem az elhatározás, hogy megteremtem azt a világot, amit megálmodtam magamnak. Így alakult meg a Csodavár Egyesület, mellyel a célom, egy olyan gyermekközpontú családi bölcsőde, ahol a szülőkkel együttműködve, a legjobb tudásunk szerint igyekszünk a gyermekek nyitottságát és fantasztikus tudásvágyát kielégíteni nap, mint nap. Azóta apró lépésekben bővültünk, mára nagyon büszke vagyok rá, hogy két városban Tolnán és Bonyhádon is színvonalas, hasonló értékekre épülő bölcsődei ellátást tudunk biztosítani.

Három gyermekes édesanyaként nagy kihívást jelent helytállni a mindennapokban, de legjobb tudásommal igyekszem megkönnyíteni a hozzánk járó családok életét. Fontos számomra, hogy a kollégáimmal családias légkörben teljenek a mindennapok, mert akkor tudjuk a legjobbat kihozni magunkból, ha igazi csapatként dolgozunk együtt.


All-focus

Kovácsné Till Angelika

Az érettségi után azonnal Bajára a Tanítóképző Főiskolára jelentkeztem, mivel gyerekekkel szerettem volna foglalkozni. A főiskolán 2008-ban végeztem, és 2009-ben szereztem meg a Csecsemő és kisgyermeknevelő – gondozó képesítést. Gyakorlatot Baján és Szegeden bölcsődékben szereztem.

A nagy záró gyakorlat Szegeden a Hajlat utcai bölcsődében volt, ahol 7 gyermek gondozását kellett ellátnom. Tanulmányaim során többek között a pszichológia, gyermekápolás, beszédfejlődés, bábjátékok, játékpedagógia-játékpszichológia elméletével is megismerkedtem.

Fontos számomra a gyermekek minden napi szükségleteinek kielégítése, az én tudat fejlesztése amit mondókával, dalokkal fejleszthetünk. Mivel nincs két egyforma gyermek, ezért a gyermeknevelésnél ezt figyelembe kell venni, és minden gyermeket a saját igényei és szükséglete illetve életkora szerint kell nevelni.

Nekem az élet igazi gyakorlata 2009 őszétől kezdődött, amikor megszületett kislányom, majd 2013 nyarán amikor a kisfiam.

2016 óta erősítem a Csodavár Családi Bölcsőde csapatát. Nevelési elveinket, programunkat a gyermekek életkorához, személyiségéhez igazítjuk. A gyermekek természetes igénye a fizikai és érzelmi biztonság megteremtése. A tanulás színtere a játék, a felnőttel való együttműködés, a szokások kialakítása, a tapasztalatok feldolgozása, a megismerési folyamatok fejlődésének segítése. Kiemelten fontosnak tartom az egyéni bánásmód elvét, az egyéni képességek fejlesztését, kibontakoztatását.

Időközben megszületett a harmadik gyermekem is és 2021 óta újra a csapat részese vagyok.


_ll

Patkós Daniella

2016-ban végeztem a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán Szekszárdon, mint Felsőfokú csecsemő- és kisgyermeknevelő.
Szakmai gyakorlatomat a szekszárdi Városi Bölcsődében töltöttem, ahol pozitív élményekkel gazdagodtam, még nagyobb kedvet kapva a szakmához.  A főiskola elvégzése után a munka világának több területén is kipróbáltam magam, majd 2017 őszén arra az elhatározásra jutottam, hogy ideje meglévő szakmai tudásom gyakorlatban is kamatoztatni, valamint tovább bővíteni. Legnagyobb boldogságomra felvételt nyertem ide, a Csodavár Családi Bölcsődébe.

Az elmúlt évek alatt sok-sok csemete útját terelgethettem, ezátal megannyi örömteli pillanattal és gyakorlati tudással is gazdagodhattam.  3 szó vált különösképp fontossá számomra a munkámban, ezek által picit megismerhettek engem is. 🙂

Úgy vélem, fontos tényező a kisgyermekek nevelésében, gondozásában a megfelelő tárgyi feltételek mellett a Gondozónő személyisége is. A gyermekszeretet mellett lényeges, hogy kellő türelemmel, elfogadással és odaadással forduljunk a kicsik felé.  Számomra kiváltképp fontos a KÖVETKEZETESSÉG is, számos pozitív hatását tapasztaltam meg eddigi munkám során.

A gyermekek különböző készségeinek fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektetek az ÖNÁLLÓSÁGi törekvések támogatására, ezzel megalapozva a későbbi sikerélményeket.

Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy a kicsik hosszútávon se érezzék meg a mindennapok monotonitását és hónapok múltán is nagy mosollyal, felhőtlen jókedvvel érkezzenek a bölcsődébe, fontos, hogy minél több örömteli perccel, ÉLMÉNYEKKEL gazdagítsuk meg az itt létüket.  Bölcsinkben ennek kiváltképp nagy szerepe van hisz minden héten az időjárásnak, évszakoknak, ünnepeknek megfelelő  témában készülünk a kicsiknek a különböző játékos fejlesztő-foglalkozásainkkal, amiket ők mindig nagy izgalommal és örömmel várnak. Igyekszünk minél változatosabb, érdekesebb programokat is szervezni (pl: gyereknap, szivárvány hét,  játszótéri kiruccanások, Duna-parti séták, fagyizás a cukiban, és még sok más..). Az otthoni élménybeszámolók mellett a bölcsi heti blogja és a picikről készült fényképek által a szülők is részesei lehetnek az életünknek.

Hálás vagyok, hogy egy ilyen szuper helyen dolgozhatok, fejlődhetek, és egy összetartó, segítőkész csoda-csapat  tagja lehetek! ♥

Kriszti

Bajza Krisztina

1991 márciusában születtem egy nem minden napi, igazi nagycsaládba. Számomra természetes, hétköznapi „feladat” volt a kisebb unokatestvéreim melletti segítség nyújtás, gondozásuk, ellátásuk, így nem volt kérdés, ha majd egyszer nagy leszek, én is gyerekekkel szeretnék foglalkozni.

2013-ban végeztem a Főiskolán kommunikáció szakon.Tanulmányaim befejezése után a tolnai Pitypang óvodában helyezkedtem el, mint pedagógiai asszisztens. Gyakorlatom nagy részét itt szereztem, lehetőségem volt mind a kisebb mind a nagyobb gyerekek nevelésében aktívan részt venni. Az óvodában eltöltött idő alatt nagyon sokat tanultam az idősebb kollegáimtól.

2020 óta erősítem a Csodavár Bölcsőde csapatát. Ez idő alatt szereztem meg a csecsemő és kisgyermeknevelő képesítésemet Pécsett. Gyakorlatomat a pécsi Mandula Bölcsődében töltöttem, ahol alkalmam volt egyedül ellátni egy 7 gyermekből álló csoportot. A képzés alatt rengeteget tanultam, pszichológiáról, készségfejlesztésről és a kisgyermekkori nevelés sajátosságairól.

Fontos számomra, hogy a gyermekek játékos keretek között ismerjék meg az őket körül vevő világot, miközben én képük és önállóságuk is folyamatosan fejlődik. Úgy vélem, hogy minden gyermek egyedi, így igyekszem az egyéni bánásmód elve szerint segíteni a kicsik nevelését, mindezt szülői együttműködéssel.

IMG_6167

Keményné Ugrai Brigitta 

Jelenleg Bogyiszlón élek 2 fiú gyermekemmel és férjemmel.

Anyaként kerített hatalmába a gyermeknevelői hivatás ezért 2013-ban megszereztem az óvodai dajka szakmát, majd 2021 februárjában végeztem el a „bölcsődei szolgáltatás nyújtó személy” képzést.
Korábban 12 évig virágkötőként dolgoztam. A Csodavár Családi Bölcsődén belül a Csudajó Csoporthoz tartozom.

Életem egyik legjobb döntése közé tartozik, hogy elvállaltam egy olyan feladatot, amelyben tiszta szívből tudok helytállni. Anyaként így felnőtt fejjel jobban át tudom érezni a hozzám kerülő családok félelmeit. Támogatni tudom őket a nehézségekben, hisz én is átéltem  azt, amit ők, mert mind a két gyermekem a Csodavár falai között tette meg az első lépéseiket. A bölcsőde nagyon nagy lépés az önállóság felé, amit a mai napig nem bántam meg, hisz egy kiegyensúlyozott  légkört teremtettek meg nekik az itt dolgozó nevelők.

Elhivatott vagyok, hogy az itt nevelkedő gyerekek fejlődését segítsem. Célom, hogy mindennapokban mindent megtegyek azért, hogy  a picik mire óvodába kerülnek: határozott, vidám, kreatív kisemberkék legyenek.

Reni

Pasztendorf Renáta

1978-ban születtem Szekszárdon. Tolnán élek a 13 éves gyermekemmel és férjemmel! Tanulmányaim befejeztével elhelyezkedtem egy virágboltba Tolnán, ahol 24 évet töltöttem! Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, ezért szívből örültem a megkeresésnek, hogy legyek én is a Csodavár Csapat tagja. Május óta dolgozom itt és van egy csodakuckó nevű csoportom, öt édes gyerkőccel! Idén októberben kezdem a gyermekgondozói tanfolyamot, amivel még bővül a szaktudásom, igyekszem mindent megtanulni és elsajátítani, hogy minden gyerkőcnek a maximumot nyújthassam!

Juliska néni

Nádasi Józsefné, Juliska néni

1957-ben születtem, kisgyermek koromban Bogyiszlón éltem. A biológia és az emberek szeretete, az általános iskola befejezése után az egészségügyi szakközépiskola felé indított el. Itt szereztem meg az egészségügyi dolgozó, és a kisgyermek nevelő végzettséget. 1975-tól gyermekeim megszületéséig Szekszárdon a Kadarka utcai bölcsődében dolgoztam. Amikor óvodás korúak lettek, elhelyezkedtem a tolnai Selyemgyári óvodában. Közel 30 évet töltöttem el itt dajkaként, sok generáció ballagott el „szárnyaink” alól. Szívből végeztem az óvodában a munkámat és tudtam, hogy nagyon fognak hiányozni a gyerekek. Nyugdíj után kerestek meg azzal a felkéréssel, hogy szeretnék, hogy a bölcsődében dolgozzak. Nagyon boldog voltam a felkéréstől, így 2017 óta vagyok a csapat tagja. Igyekszem kicsit mindenki nagymamája lenni, szívből, szeretettel végezni a munkám. Az elmúlt évtizedek tapasztalatát szeretettel adom tovább a fiatalabb generációnak. Napi feladataim közé tartozik a  gyermekek mindennapi ebédjének az elkészítése, igyekszem házias, változatos, ízletes ételeket készíteni. Mindig ott segítek ahol a legnagyobb szükség van rám, ha kell szívesen részt veszek a gyerekek  mindennapjaiban is. Pelenkázok, öltöztetek, szeretgetek, mikor mire van épp szükség. Nagy örömmel járok dolgozni, rengeteg szeretetek kapok a gyermekektől és a felnőttektől is.

1-lab-b