Csodavár bemutatkozik

kezdőlap programjaink facebook2 blog galéria


@Facebook https://www.facebook.com/CzakoBalazsPhotography @500px: https://500px.com/CzakoBalazsFotografia @Instagram: https://instagram.com/czakobalazsfotografia @Flickr: https://www.flickr.com/photos/badbluue/ @Pinterest: https://www.pinterest.com/czakobalazsfoto/ @Behance: https://www.behance.net/BadBluue @Indafoto: http://indafoto.hu/czako_balazs_fotografia @Youtube https://www.youtube.com/user/Ujonc/videos

Ványi-Tegzes Szilvia

2001-ben végeztem el az óvodapedagógus képzést, majd 2004-ben a tanítót, és a diplomámmal pedig gyermekkori álmom vált valóra. Azóta kisebb-nagyobb szünetekkel ugyan, de gyermekek között telnek a mindennapjaim. 2008 óta pedig kislányom „tanít” másképp látni a világot.

2011-re született meg bennem az elhatározás, hogy megteremtem azt a világot, amit megálmodtam magamnak. Így alakult meg a Csodavár Egyesület, mellyel a célom, egy olyan gyermekközpontú családi bölcsőde, ahol a szülőkkel együttműködve, a legjobb tudásunk szerint igyekszünk a gyermekek nyitottságát és fantasztikus tudásvágyát kielégíteni nap, mint nap.


12322448_990300324346796_3819545514295260914_o

Végvári Anett

1992-ben születtem Debrecenben. A gyerekek iránti szeretetem már óvodás koromban elkezdődött, ugyanis már ekkor tudtam, hogy a legkisebbekkel szeretnék foglalkozni. Iskolát is ennek megfelelően választottam, így a nagykállói Budai Nagy Antal Szakközépiskolában szereztem érettségit 2011-ben, pedagógia szakon. Ez az iskola korábban a megye híres óvónőképzője volt.

A tanulmányaim során nemcsak a pedagógia, pszichológia és gyermeknevelés elméletével, hanem gyakorlatával is megismerkedtem, hiszen két évet töltöttem gyakornokként először óvodában, majd iskolában. Belekóstoltam a kisebb és nagyobb gyerekek életébe, és ezúttal már nem diákként, hanem nevelő felnőttként.

Az érettségi után a Nyíregyházi Főiskola Európa Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolába csecsemő- és gyermeknevelő gondozó szakára jelentkeztem. Az iskola újabb két évnyi gyakorlati helyet is biztosított, ami Nyíregyházán a Hóvirág Bölcsőde volt. Felemelő élmény volt nap mint nap látni a cseperedő apróságokat, ahogy egyre önállóbbak, egyre nyitottabbak lesznek. Sokat tanultam a bölcsőde munkatársaitól, és a gyerekektől is.

Az iskola befejezése után költöztem ide, Tolna megyébe. Nem volt kérdés, hogy kisgyermekekkel szeretnék továbbra is foglalkozni, így ilyen területen kerestem munkát. Nagy örömömre fel is vettek ide, a Csodavár Családi bölcsődébe.

Szeretnék aktívan részt venni a gyerekek fejlesztésében. Fontos például a beszédkészség, melyet a mondókák, versek, mesék napirendbe építésével érhetünk el.  Támogatom a gyermekek én fejlődését és önállóságát is. Azt vallom, hogy minden gyerek egyedi és megismételhetetlen, ennek megfelelően mindegyikük egyedi bánásmódot igényel. Igyekszem a legkorszerűbb pedagógiai módszereket alkalmazni, és persze sokat tanulni a tapasztalt kollégáktól. Fontos számomra a szülők visszajelzése is akár a munkámról, akár a gyerekről, hiszen végső soron együtt nevelünk.


19702271_1472035606173263_4446484935491264021_n

Kovácsné Till Angelika

2006-ban érettségiztem Kiskunfélegyházán Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolában.

Az érettségi után azonban Bajára a Tanítóképző Főiskolára jelentkeztem, mivel gyerekekkel szerettem volna foglalkozni. A főiskolán 2008-ban végeztem, és 2009-ben szereztem meg a Csecsemő és kisgyermeknevelő – gondozó képesítést. Gyakorlatot Baján és Szegeden bölcsődékben szereztem.

A nagy záró gyakorlat Szegeden a Hajlat utcai bölcsődében volt, ahol 7 gyermek gondozását kellett ellátnom. Tanulmányaim során többek között a pszichológia, gyermekápolás, beszédfejlődés, bábjátékok, játékpedagógia-játékpszichológia elméletével is megismerkedtem.

Fontos számomra a gyermekek minden napi szükségleteinek kielégítése, az én tudat fejlesztése amit mondókával, dalokkal fejleszthetünk. Mivel nincs két egyforma gyermek, ezért a gyermeknevelésnél ezt figyelembe kell venni, és minden gyermeket a saját igényei és szükséglete illetve életkora szerint kell nevelni.

Nekem az élet igazi gyakorlata 2009 őszétől kezdődött, amikor megszületett kislányom, majd 2013 nyarán amikor a kisfiam.

2016 óta erősítem a Csodavár Családi Bölcsőde csapatát. Nevelési elveinket, programunkat a gyermekek életkorához, személyiségéhez igazítjuk. A gyermekek természetes igénye a fizikai és érzelmi biztonság megteremtése. A tanulás színtere a játék, a felnőttel való együttműködés, a szokások kialakítása, a tapasztalatok feldolgozása, a megismerési folyamatok fejlődésének segítése. Kiemelten fontosnak tartom az egyéni bánásmód elvét, az egyéni képességek fejlesztését, kibontakoztatását.

 

1-lab-b