A személyi és tárgyi feltételek

A családi napközit egy főállású családi napközi vezető és  egy segítő munkatárs működteti. A napközit főiskolai pedagógiai végzettséggel (Óvodapedagógus és Tanító) és a kötelezően előírt tanfolyami végzettséggel rendelkezve vezetem, aki kisgyermekes édesanyaként gyakorlati tapasztalatokat is szerzett a gyermekekről való gondoskodás terén.

A napközink egy családi házban kapott helyet, ahol egy 80 m2 játszószoba lett kialakítva a gyermekek számára, itt minden gyermekbarát. A szobát a gyermekek méretéhez és igényeihez szabott bútorokkal, ágyakkal, székekkel, asztalokkal, játékokkal rendezzük be.

A játékok kiválasztásánál elsődleges szempont a biztonság és a tisztíthatóság.

Igyekszünk sokféle, fantáziát megmozgató, kreativitást fejlesztő, együttes és egyedül végezhető játéktevékenységet lehetővé tévő játékokat vásárolni. Természetesen a gyermekeknek lehetőségük van a saját játékaikat is behozni.

Ezen kívül az előtérben kapott helyet az öltöző, itt biztosítunk helyet az utcai és tartalék gyermekruhák elhelyezésére. Van egy külön csak erre a célra használt alvó helységünk, ami a 20 m2-es alapterületével kényelmes altatást biztosít a 7 gyermek számára.

A konyha mosogatógéppel és minden felszereléssel ellátott, így minden adott az egészséges testi fejlődéshez szükséges ételek elkészítéséhez. Minden nap helyben készített, egészséges, életkoruknak megfelelő ételekkel kívánjuk ezt biztosítani.

A 15 m2-es fürdőszobában vannak a tisztálkodási szerek, pelenkázó, zuhanyzó.1-vissza

Egy 400 m2-es zárt, parkosított játszótér várja a gyerekeket. Az udvar sarkában két magas ágyásban van lehetőség a természet tevékeny megismerésére. Itt lehetőség van kertészkedni, ültetni és nyomon követni a növényeink életet, majd végeredménynek finom ebédet készíteni belőle.

Az előszoba, fürdőszoba, konyha jól tisztítható járólappal van burkolva, de alatta padlófűtés van, a játszó és hálószoba pedig parkettás meleg burkolattal van ellátva.